{ "title": "Potasyum Tiyosülfat", "image": "https://www.potasyum.gen.tr/images/Potasyum-Tiyosulfat-47.jpg", "date": "20.01.2024 05:04:21", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Potasyum Tiyosülfat, meyvelerin büyüme döneminde yüksek potasyum gereksinimi olan bitkiler için üretilen kükürt ile potasyum bileşimine sahip olan özel bir sıvı gübresidir. Olumsuz yetişme koşullarında hastalıklara ve yatmaya karşı bitkiye dayanıklık kazandırmaktadır. Potasyum tiyosülfat meyve bağlama, sebzeyle meyve ağaçlarında tomurcuk ile çiçek oluşumunu ve meyve kalitesini (Organik asitler, şekerler, vitaminler, proteinler ve organik maddeler ve benzeri artar.

Potasyum Tiyosülfat Fotosentez (Özümleme)

Generatif dönemde ise fotosentez yani özümleme faaliyetlerinin devamlılığını sürdürür. Potasyum tiyosülfat, fotosentez (Özümleme) maddelerinin yapraklardan meyvelere taşınmasını hızlandırmaktadır. Bu niteliği ile de ürünün renginin parlak ve canlı olmasını, iri olmasını, sert olmasını ve olgun olmasını sağlamaktadır. Potasyum tiyosülfat daldan yere düşen meyve oranı en aza indirir. Potasyum tiyosülfat meyvelerin ve sebzelerin raf ile depolama ömrünü uzatmaktadır. Bileşimindeki kükürt fotosentezi hızlandırarak hücre duvarının kalınlaşmasını sağlar. Potasyum tiyosülfat böcek zararının en aza indirmektedir. Ayrıca yüksek topral pH'nın da dengelenmesinde potasyum tiyosülfat katkı sağlamaktadır. Potasyum tiyosülfat tek başına kullanılması gerekir çünkü tek başına dahi oldukça güçlü ve etkilidir.

Not: Yapraktan uygulama dozları 15-15 gün ara ile damla sulama dozları ise haftalık olarak yapılmaktadır.
" } ] }